چرا باید از زعفران به خوبی نگهداری کنیم؟

کنترل رطوبت برای نگهداری زعفران مهم است و نگهداری طولانی مدت بر رنگ و طعم زعفران تأثیر می گذارد.

اگر سطح رطوبت تقریباً 5 درصد حفظ شود، می توان از تخریب کاروتنوئیدهای زعفران جلوگیری کرد.

کیفیت زعفران مصطفوی شیراز در شرایط تاریک بهتر از نور یا یخچال (0 ℃) حفظ می شود .

علاوه بر این، موریموتو و همکاران.

ذخیره سازی زعفران در دمای 20- درجه سانتیگراد برای اطمینان از حفظ فعالیت دارویی آن توصیه می شود.

اخیراً حوزه های مختلف تحقیقاتی فناوری هایی را برای حفظ کیفیت زعفران توسعه داده اند.

به عنوان مثال، زعفران پوشال مشهد پوشش داده شده که از پلیمر کربوهیدراتی، مالتودکسترین، در ترکیب با الیاف نانوسلولز استفاده می کند، با جلوگیری از نفوذ آب، هیدرولیز را سرکوب می کند .

علاوه بر این، ریزپوشانی با خشک کردن اسپری با استفاده از پلیمرهای زیستی مانند مالتودکسترین، صمغ عربی و ژلاتین از اجزای اصلی زعفران محافظت می‌کند: پیروکروسین، سافرانال و کروسین‌ها.

علاوه بر این، از کشت بافت برای تولید زعفران در تلاش برای رفع نیاز به مقادیر وسیعی از زمین‌های کشاورزی برای برداشت گل‌های زیاد استفاده شده است.

با این حال، تحقیق و تکنیک های آن هنوز در حال توسعه هستند.

زعفران

تحقیقات مشترک بر روی روش‌های ذخیره‌سازی زعفران در رشته‌های مختلف با استفاده از فناوری‌های در حال تکامل انجام شده است.

این تکنیک ها در فرآوری مواد غذایی زعفران سرگل سحرخیز مفید بوده و کاربرد آن ها گسترش خواهد یافت.

علاوه بر این، فناوری کشت بافت ممکن است عرضه پایدار زعفران با کیفیت بالا را در آینده تضمین کند.

با این حال، این تکنیک ها هنوز ایجاد یا اتخاذ نشده اند.

علاوه بر این، لازم است بر مشکلات محتوای کروسین و پیروکروسین غلبه کرد و از ایمنی زعفران نگین قائنات تولید شده توسط کشت بافت اطمینان حاصل کرد.

فرآیند برداشت زعفران خسته کننده است زیرا به صورت دستی انجام می شود، با توجه به اینکه محتوای کروسین و پیکروکروسین در طول دوره شکوفه کامل به حداکثر می رسد.

زعفران از آنجایی که بسته به کیفیت و خلوص آن یکی از گران‌ترین ادویه‌ها در بازار بین‌المللی مواد غذایی است، مستعد تقلب است.

چندین جعل گزارش شده است.

به عنوان مثال، گلرنگ، زردچوبه، میوه های گاردنیا و پرچم های Crocus sativus به زعفران اضافه شدند.

از این رو روش های تحلیلی مختلفی برای تجزیه و تحلیل ترکیبات و کنترل کیفی زعفران توسعه یافته است.

استاندارد بودن زعفران بسته به کشور تولید کننده متفاوت است.

سوپر نگین، کوپه و مونگرا معادل بالاترین کیفیت هستند

  • منابع:
    1. Saffron (Crocus sativus L.) as a valuable spice and food product: a narrative review
  • تبلیغات: 
    1. نمایش ظروف مسی ایرانی در موزه لوور پاریس
    2. مواد مخدری که با سود پرک ساخته می شود
    3. چطور با شکر ماسک بسازیم
    4. تمیز کردن سم گوسفند با اسکاج